Leefbaarheid & groen onderhoud

Lokale leefomgeving

Onze leefomgeving is een belangrijk onderwerp voor de SP.

Als bewoners zich veilig voelen en er is een gezonde basis m.b.t. sport en spel faciliteiten, voelen bewoners zich prettiger en gelukkiger blijkt uit onderzoek. Het is dan ook belangrijk dat hier serieus door de gemeente op wordt ingezet om inwoners te laten bewegen naar een gezonde leefstijl, en er voor te zorgen dat inwoners zich veilig voelen in hun eigen buurt en stad. Wijkcentra dienen er voor om te zorgen dat er een grotere cohesie in de wijk wordt bereikt vindt de SP. Daarom moeten de centra een open en toegankelijk karakter uitstralen, en er moet voor gezorgd worden dat er genoeg activiteiten worden georganiseerd voor alle lagen van de bevolking.

Groen onderhoud

In de gemeente is deze zomer veel discussie geweest over het groenonderhoud en maai beleid van de gemeente. Door bezuinigingen werd er minder gemaaid en veel inwoners ervaren dit als overlast.

De SP is van mening dat er een goed maaibeleid moet worden gevoerd om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen. Ook vind de SP het belangrijk of er eventueel alternatieve mogelijk heden zijn dus niet alles of niks. Op sommige plaatsen is het prima om minder te maaien maar op andere plaatsen kan dit ronduit gevaarlijk zijn. Voor de biodiversiteit is het een goede zaak om op bepaalde plaatsen niet te maaien. Afgelopen zomer werden er zelfs wilde orchidee├źn aangetroffen in de bermen. Voor de bijen- en insecten stand is het een goede zaak dat er niet overal meer wordt gemaaid.