Kandidaten

Kijk hieronder voor alle kandidaten die voor SP Smallingerland op de lijst staan. Een aantal stelt zichzelf aan u voor.

Onze kandidaten stellen zich voor

#01 Ronald van der Molen

Ronald van der Molen (55) is sinds mei 2021 Raadslid en nu lijsttrekker voor de SP in Smallingerland. Daarnaast is hij horeca ondernemer en wandelcoach. Praktisch, benaderbaar en sociaal!

#02 Jamal Al Sari

54 jaar oud, buschauffeur, actief kaderlid bij de FNV en fractievoorzitter. Ondanks de coronacrisis in er gelukkig in veel sectoren weer genoeg werk. Helaas ook heel veel tijdelijk werk wat niet genoeg loont om echt uit de armoede te komen. Ik strijd mee voor meer vaste banen en een hoger minimumloon zodat de armoede onder werkenden echt verdwijnt.

#03 André van Leeuwen

Huismeester, zorgverlener van mensen met een beperking en voorzitter van de lokale SP. De totaal mislukte participatiewet, die voor veel kwetsbare mensen verkeerd heeft uitgepakt, echt willen aanpakken zodat iedereen wel weer echt mee kan en mag mee doen en daarbij ook sociale voorruitgang ondervindt.

#04 Ramon Vos

Afgestudeerd milieukundige, 20 jaar actief voor de SP in Smallingerland. Minder energie verbruiken en overstappen naar duurzame energie is een feit, maar is dat voor iedereen te betalen? Niet alleen gesubsidieerde Tesla’s voor de rijken maar eerst de torenhoge energie rekeningen verlagen. Strijd mee voor een eerlijke energie transitie die voor gewone mensen ook wat oplevert.

#05 Judith Ruchti

Werkt in de zorg en is voor een samenleving waarin we er voor elkaar zijn en waar we niet alleen als consument gezien worden. Onze gemeente is opdrachtgever voor veel zorgaanbieders, maar bij een deel daarvan, wordt te veel winst gemaakt. Geld voor zorg gaat naar directeuren en aandeelhouders, dat wil ik anders. Marktwerking in de zorg werkt niet.

#06 Alex Koppers

20 jaar oud. MBO Student gericht op het onderwijs. Passie voor geschiedenis welke vaak ook gekoppeld is aan politieke gebeurtenissen. Strijd mee voor studeren zonder schulden zodat alle jongeren een eerlijke gelijkwaardige kans krijgen ongeacht hun sociale afkomst.

#07 Sytse Wijnja

Afgestudeerd HBO Social Worker bij een welzijnsorganisatie. Mensen weer op weg helpen en begeleiden naar een zinvolle vorm van werk. Strijd mee voor gelijke kansen voor iedereen. Waarbij niet direct naar de individuele kosten en opbrengsten wordt gekeken. Eerst zorgen dat iedereen kan meedoen!

#08 Jan Boonstra

Mantelzorger, vrijwilliger bij MOS en vluchtelingenwerk. Na 37 jaar Amsterdam al weer 5 jaar terug in Drachten. Heeft gezien hoe de woningmarkt Amsterdam is verziekt en hoe de uitverkoop van sociale huurwoningen sterk heeft bijgedragen aan de wooncrisis. Alleen met goed gestuurde plannen vanuit de overheid in goede samenwerking met gemeenten zal die pas echt worden opgelost.

#09 Andries Tuinstra

#10 Tjibbe Hazenberg

58 jaar, werkzaam in de telecom en vrijwilliger in poppodium Iduna. Mijn grootste passie is in de muziek. Ik vind dat het in Nederland socialere en eerlijker moet zodat ook mensen met een kleine beurs kansen hebben in de maatschappij.

#11 Henk Hoogeveen

#12 Sibolt Zeilstra

#13 Diny Hendriks

#14 Peter Vos

47 jaar. De hedendaagse politiek doet er alles aan om kapitaal te beschermen. Nederland wordt dan ook al jaren betiteld als het belastingparadijs voor grote bedrijven waarbij de winsten zonder belasting naar de aandeelhouders gaan en zij daarnaast ook nog de meeste subsidies voor verduurzaming of inovatie opstrijken. De rekening daarvan wordt steeds weer neergelegd bij de werkende arbeidersklasse via o.a. de verhuurdersheffing, torenhoge energiebelastingen, hoge loonbelastingen, een veel te laag minimumloon, het los koppelen van de AOW en met regels die indexatie van de pensioen verbieden. Zonder strijd zal dat niet veranderen! Daarom SP!

#15 Janny Timmerman

29 jaar jong. Met haar achtergrond als microbiologisch analist in de voedingsmiddelensector heeft zij oog voor detail en veiligheid. Afgelopen jaar is Janny lid geworden van SP Smallingerland om bij te dragen aan het verbeteren van de leefomgeving. Met enthousiasme en kritische blik ondersteunt zij de lokale afdeling.

#16 Geertje Baron - Nijboer

Jouw verhaal is ons verhaal